;

My Flexwork: Initiatief verbetering flexmarkt

My Flexwork: Initiatief verbetering flexmarkt
07-12-2017

Steeds vaker blijkt dat de arbeidsomstandigheden voor flexwerkers uit het buitenland zeer slecht zijn, ook hier in Nederland. Denk aan te lage lonen, slechte huisvesting enzovoort. Als we binnen Europa een concurrerende arbeidsmarkt willen kunnen blijven bieden, aantrekkelijk voor kwalitatief goed personeel, moet hier echt wat aan gebeuren. Dat vindt de overheid, maar dat vinden ook de initiatiefnemers van My Flexwork.

Tijd om de markt open te gooien. Daarom lanceren zij het online flexwerk platform: myflexwork.com. Hier regelen zowel werkgever als werknemer alles zelfstandig, zonder tussenkomst van een bemiddelaar. Ook referenties en reviews worden zelf geschreven. De regie in eigen handen nemen, dat is het motto.

 Het doel van MFW is het revitaliseren van de flexmarkt. Binnen een internationale markt waar de innovaties en sociale ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, zal de flexibele schil bij bedrijven alleen maar toenemen in de toekomst. Hierdoor wordt het een steeds belangrijker en onmisbaar onderdeel voor werkgevers. Om de kwaliteit hiervan te verbeteren zullen werkgevers flexkrachten beter moeten gaan behandelen en belonen. Wanneer uitzendkrachten zich meer gewaardeerd voelen, zullen zij ook veel beter gaan presteren. Dit leidt tot de beoogde revitalisatie. Met minder verzuim en meer motivatie.

 Initiatiefnemer Yvo Keijlewer zegt: Werknemers kiezen een baan waar zij zelf achter staan, bijvoorbeeld waar de doorgroeimogelijkheden beter zijn. De bedoeling is dat je het meer naar je zin hebt op je werk, dan presteer je ook beter. Een win-win situatie voor werknemer en werkgever.

Volgens hem leidt dit tot marktverbetering. Goede uitzendkrachten zullen kiezen voor goede werkgevers. Slechte werkgevers vallen snel door de mand, zij krijgen vanzelf slechte reviews. Dit zorgt ervoor dat ze minder makkelijk flexwerkers kunnen krijgen. Wanneer het lastig is om goed personeel te krijgen, zal je zelf actie moeten ondernemen in de vorm van goed werkgeverschap. Dit gaat natuurlijk ook op voor de werknemers. Het belang van het review systeem voor werkgevers is dat het ook de kwaliteit van de werknemers verbetert.

My Flexwork heeft veel processen geautomatiseerd, tot aan de intercedent toe. Dit zorgt ervoor dat de kosten laag blijven. Wel vraagt het meer initiatief van de werkgevers: Ons platform is alleen geschikt voor actieve werkgevers; die zelf jobs willen plaatsen en zelf controle willen hebben in de keuze van de meeste geschikte uitzendkracht. Wanneer je toch meer toegevoegde dienstverlening wilt en een flexpartner zoekt, dan kun je beter kiezen voor een bureau als Interactief.

Met slimme algoritmes en een persoonlijk DNA profiel voor zowel werknemer als werkgever wordt ervoor gezorgd dat er snel en simpel een echt goede match wordt gemaakt. Er wordt gevraagd naar veel verschillende persoonseigenschappen, in de vorm van een gebruiksvriendelijke quiz, zegt Yvo, De vragen zijn wetenschappelijk onderbouwd om tot een zo compleet mogelijke DNA profilering te komen. Ik zou zeggen: schrijf je in en bekijk de samenvatting van jouw persoonlijke DNA profilering!

De website is als beta versie gelanceerd deze zomer, zonder promotionele campagnes. Op dit moment wordt het platform nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Half december gaan we echt lanceren voor de werkgevers.

Keijlewer is van plan continu te blijven innoveren en te verbeteren. My Flexwork is een zogenaamd agile platform; wij innoveren continu. Innovatie is bij ons echter geen doel, maar een middel voor ons uiteindelijke doel: het revitaliseren van de flexmarkt. , aldus Yvo, We gaan in de toekomst zorgen voor een verdere optimalisatie van de perfecte match. We willen een gratis planning tool waar ook vast personeel in kan meelopen en een integratie met persoonlijke agenda’s. Een goede om in de gaten te houden dus.

Voor meer informatie kijk op myflexwork.com, of bel met Yvo Keijlewer: 010 261 7007 

 

Top